Pelvic Fins geïnterviewd door CultuurBewust.nl

14 February 2013

“Met zijn kenmerkende eigen geluid en herkenbare songteksten is Pelvic Fins een succesformule aan het worden”

Vrijdag 15 februari waren we de afsluitende act op een leuke, intieme muziekavond in een werfkelder aan de Oudegracht. De avond was opgezet door de website Cultuurbewust.nl, die onze frontman Gijs vooraf eens goed doorzaagden over het ontstaan van Pelvic Fins, inspiratie en ambitie. Lees het hele interview hier of op www.cultuurbewust.nl.

Pelvic Fins: “Op het podium hebben wij met zijn drieën vooral heel veel lol”

Na optredens bij 3FM en in Tivoli staat het poptrio Pelvic Fins aankomende vrijdag 15 februari in In de Ruimte tijdens de Werfsessie van CultuurBewust.nl. Met zijn kenmerkende eigen geluid en herkenbare songteksten is de band een succesformule aan het worden. De mannen zitten vol dromen en ambities die zij beetje bij beetje aan het waarmaken zijn, maar dat is niet hun belangrijkste motief. Zanger en gitarist Gijs van der Voort: “Wij hebben lol op het podium en daar gaat het om.”

Hoe is jullie band ontstaan?
“Dolf (bassist, red.) en ik zaten samen al in een band, met een andere drummer en gitarist. Deze band was een stuk minder serieus en er ontstonden verschillen in ambities. Als tweetal besloten Dolf en ik door te gaan en we zijn met zijn tweeën in kroegjes gaan spelen. Daar groeide het idee om er een drummer bij te halen, omdat we niet het maximale uit de liedjes konden halen. Bart was al een vriend van mij en het klikte goed met z’n drieën. Zo zijn we inmiddels anderhalf jaar verder.”

Hoe zorgden jullie ervoor dat Pelvic Fins media-aandacht kreeg?
“Via mond-op-mond reclame. Toen wij eenmaal bestonden als band, zijn we volop gaan repeteren. Dit vertelden we aan onze eigen sociale kring en daarin bleken veel mensen te zitten die connecties hadden. Zo kende ik iemand bij 3FM. Hij was heel enthousiast en zei tegen ons: ‘Kom maar langs, laat maar zien wat jullie in huis hebben’.”

Op jullie website en in een artikel van 3voor12 komt duidelijk naar voren waar jullie focus ligt: in Utrecht. Waarom is dat?
“We staan nu op het punt om hier van af te stappen; we zijn er klaar voor om door het land te gaan toeren. Binnenkort spelen we in Gelderland en Amsterdam. Na anderhalf jaar is het tijd voor een nieuwe draai. Toch blijft Utrecht onze thuisbasis. We hebben hier een hoop sociale contacten en Utrecht is de plek waar het allemaal is begonnen. Onze band met de stad is groot, maar we willen ons zeker niet beperken tot Utrecht.”

Hoe onderscheiden jullie je van andere bands?
“Ik denk dat we ons door onze liedjes onderscheiden. Ze liggen makkelijk in gehoor en hebben een lekker refreintje. Daarnaast zijn wij met zijn drieën en daardoor klinkt onze sound heel puur. We spelen vaak akoestisch en doen veel tweestemmige dingen, dat zorgt voor een eigen geluid.”

Wie van jullie schrijft de liedjes?
“Vooralsnog zijn de liedjes van mijn hand. Daar zitten ook teksten bij die ik vijf jaar geleden schreef. Inspiratie haal ik uit het leven van alle dag, zoals de relaties die ik met meisjes heb gehad of de overleden moeder van een huisgenoot. Ik kom dingen tegen; ik maak dingen mee, waarvan ik soms denk dat daar een liedje van kan worden gemaakt.”
Wat kan het publiek van jullie verwachten, tijdens de Werfsessie van CultuurBewust.nl?
“Het optreden zal intiemer zijn dan normaal, want we gaan veel akoestisch spelen. We zingen over verhalen die wij hebben meegemaakt en daar kan het publiek naar luisteren. We hopen dat we hen daarin mee kunnen nemen. Want dat is wat we willen: onze eigen emoties overbrengen op andere mensen. Ik heb ook het gevoel dat wij dat goed kunnen. Wij vinden het heel leuk om op een podium te staan en om live te spelen, daar hebben wij echt lol in. Daar wordt het publiek ook enthousiast van.”

Wat willen jullie uiteindelijk bereiken?
“Er is een verschil tussen ambities en dromen. We dromen dat alles goed gaat lopen, dat we succes hebben en album kunnen opnemen. Wat ambitie betreft zetten we zo hoog mogelijk in, maar we hebben vooral veel plezier in wat we doen. Ook als we geen succes hadden, hebben we het ontzettend naar onze zin gehad. Alles mogelijkheden die we krijgen om muziek te maken zijn pure winst.”

Gepubliceerd op: 14-02-2013
Bron: cultuurbewust.nl

Comments are closed.