Op pad met de fotograaf van 3voor12/Utrecht

28 February 2013

Aan de vooravond van ons optreden op Club 3voor12 in dB’s hadden we een afspraak staan met hun fotograaf Harold om wat beelden te schieten van de band. We hebben Harold meegenomen naar een paar van onze favoriete plekken in de binnenstad, zoals ‘t Gras van de Buren en De Voortuin. Wij lekker spelen en een biertje drinken, hij lekker foto’s maken (en een biertje drinken). Win-win situatie. Bekijk hier de prachtige foto’s die Harold schoot, en lees wat hij ervan vond om met Pelvic Fins op stap te gaan.

Pelvic Fins speelt… Mini-Mini-tournee rondom de Lange Jansstraat

Tekst en foto’s: Harold van de Kamp // 28 februari 2013 // Bron: 3voor12

Het maakt Pelvic Fins niet zo veel uit waar ze spelen, als ze maar kunnen spelen! Voor de fotosessie van 3voor12/Utrecht Selecteert volgden we Pelvic Fins op een avond waar ze op drie verschillende plekken speelden, op en nabij de Lange Jansstraat.

We ontmoeten het trio bij het “Gras van de Buren”, de kroeg waar Gijs, zanger/gistarist werkt. Als ook Bart en Dolf binnen zijn wordt er een kleine akoestische set gespeeld.

We gaan verder naar de overburen. Nu nog een bouwval, over zo’n drie weken een nieuw restaurant, “Kartoffel”. Spelen tussen half gesloopte muren en een oude wandschildering met alleen de pure basics: twee gitaren en een basgitaar geeft het geheel iets magisch. Het zal voor de band heel anders zijn op Koninginnedag, dan spelen ze weliswaar op exact dezelfde plek, maar eerder tussen netjes geverfde muren en op een pas geboende vloer. Tot slot nog even op het terras zitten bij de Voortuin. Koud terras zo in februari, maar er wordt gespeeld, warme klanken.

Te zien: Pelvic Fins, donderdag 28 februari, @ dBs bij de 75ste Club 3voor12, aanvang 21:00u.


Pelvic Fins op de bank


Gijs en Dolf spelen bij “het Gras van de Buren”…

Drummer Bart, dit keer op gitaar

“Mister Neighbour” gaat over deze kat; Buurman

Gijs in restaurant Kartoffel dat nog verbouwd wordt

Het heeft wel wat spelen onder verbouwende omstandigheden

Waar kennen we dat schilderij ook al weer van?

Vervolgens naar het terras van de “Voortuin”

Donker en koud, maar met twee kaarsjes voor het kampvuureffect

Comments are closed.