‘Nieuw’ album! Pelvic Fins – Live At Kytopia

31 May 2020

De Fins zijn al geruime tijd ter ziele, maar onze muziek leeft nog steeds voort! Getuige ook de nog altijd duizenden maandelijkse plays op Spotify en andere digitale platforms. Het doet ons echt goed om dat te merken. Om te laten zien dat wij jullie ook nog lang niet vergeten zijn, hebben we nu een heus live-album uitgebracht! Hierop staan zeven nummers waarvan een aantal nooit in de studio opgenomen is.

In November 2015 speelden we in een semi-akoestische bezetting in Kytopia, de oude Tivoli Oude Gracht als onderdeel van de serie “Kytopia Sessions”. De videoregistratie hiervan is te vinden op Youtube. Deze serie concerten (waarvan ook veel anderen terug te zien zijn op Youtube) is indertijd tot stand gekomen door een samenwerking tussen Staplab en 3voor12 Utrecht. We zijn altijd erg tevreden geweest over deze opnames en hebben daarom besloten om deze als digitaal album uit te brengen. 

De organisatie en het technische gedeelte is strak uitgevoerd door Geert Verhoeff, Lotte van Leengoed en Mark van Bavel. Mark was verantwoordelijk voor de mix en heeft de opnames speciaal voor ons bewerkt om ze geschikt te maken voor deze digitale release. De foto op de cover is gemaakt door fotograaf Han Ernest. De cover zelf is ontworpen door onze huisdesigner Andrew Verhulp, die ook de covers voor de EP ‘Kings of Town’ en de single ‘Home’ heeft gemaakt. Onze grote dank voor hun bijdrage!

Dat we dit album uitbrengen betekent overigens niet dat we weer gaan spelen. We vonden het gewoon leuk om iets met deze mooie opnames te doen. Dus geniet ervan, en laat ons weten wat je ervan vindt!

Pelvic Fins

Comments are closed.