Home – Nieuw nummer Pelvic Fins bij BNN!

19 May 2014

In de nieuwe serie van Spuiten & Slikken volgen BNN’s Tim Hofman en cameraman Emiel Strzeszewski de 29-jarige Paul tijdens zijn achtste afkickpoging in 16 jaar. Dat is op zich al de moeite waard om naar te kijken, maar het is voor ons extra bijzonder omdat ons nieuwe nummer Home hierin te horen zal zijn!

Een aantal maanden geleden werden we benaderd met de vraag of we een nummer wilde schrijven voor dit programma. Speciaal hiervoor hebben we het nummer ‘Home’ geschreven en opgenomen in de Barn in the Meadow studio.

Delen van het nummer zijn te horen in aflevering 5 en in de laaste aflevering en vanaf 1 juni (de dag van uitzending van aflevering 10) ook op o.a. Spotify en iTunes. Vanaf dan kun je op onze site ook een videoclip zien met beelden uit de serie.

Ontmoet Paul. 29 jaar oud en ruim 16 jaar verslaafd aan ongeveer alles wat er te gebruiken valt. Heeft zeven (!) pogingen tot afkicken gedaan (in gesloten klinieken) en begon afgelopen september aan poging acht (ambulant), waar hij momenteel nog steeds mee bezig is. Gewapend met camera leggen Emiel Strzeszewski en Tim Hofman sindsdien in een 10-delige serie voor Spuiten en Slikken alles vast wat er gebeurt omtrent deze achtste poging tot clean worden.

Ons nummer Home is speciaal voor deze serie geschreven. Het nummer wordt op de achtergrond en is in aflevering 5 en 10 te horen.

Meer informatie over de serie vind je hier: http://spuitenenslikken.bnn.nl/tag/paul


Je kunt de afleveringen hieronder terugkijken.

Paul

Aflevering 1 – INTRODUCTIE PAUL

Paul is verslaafd. Verslaafd aan coke, speed, alcohol en gokken. Toch wil hij na 16 jaar verslaafd te zijn en 8 eerdere afkickpogingen nu écht stoppen.

Aflevering 2 – IS PAUL KLAAR VOOR ZIJN NIEUWE BEHANDELING

Tim volgt dit seizoen Paul. Paul is verslaafd aan van alles en nog wat. Maar wil na 16 jaar toch écht afkicken. De grote vraag blijft: is Paul wel klaar om zijn verslavingen voorgoed vaarwel te zeggen?
(Pas beschikbaar na 22:00 uur)

Aflevering 3 – ZES BIER, EEN PORTIE PADDO’S EN EEN INTAKEGESPREK

Nog 1 biertje om het af te leren. Tim volgt Paul de dag voor zijn intake. Hij kan het echter niet laten om nog één keer aan zijn verslavingen toe te geven.

Aflevering 4 – PAUL STORT IN

De nacht voordat Paul aan zijn nieuwe behandeling begint wil hij nog één keer flink los. Met 2 gram coke, 2 flessen safari, 6 bier en een portie paddo’s neemt hij op passende wijze afscheid. Vlak voordat hij zijn intakegesprek in gaat stort hij mentaal in.

Aflevering 5 – PAUL HEEFT HOOP

Paul heeft geen vriendin. Geen baan. En familie die hem liever kwijt, dan rijk is. Hoe Paul zijn eigen toekomst ziet..?
(Ons nummer Home is te horen vanaf 04:55)

Aflevering 6 – BLIJFT PAUL CLEAN?

De vorige keer ging het niet zo goed met Paul. Hij stortte in na een nacht flink doorhalen. Lukt het hem nu wel om de verleidingen van drank en drugs te weerstaan?

Aflevering 7 – PAUL GAAT ZIJN EERSTE BEHANDELING IN

Paul is onderweg naar Amsterdam voor zijn eerste behandeling. De trein blijft een lastig obstakel. De kiosk op het station verkoopt namelijk bier. Toch is hij een al week clean. Hij zit nu nog wel aan de medicijnen. Maar dat is volgens hem om ervoor te zorgen dat hij niet naar andere middelen grijpt.

Aflevering 8 – PAUL HEEFT EEN TERUGVAL

Paul heeft een terugval gehad. 12 gram speed + 4 dagen wakker is het gevolg. Van de afkickkliniek heeft Paul een gele kaart gekregen. Als hij nog één keer zo’n fout maakt wordt hij uit de behandeling gegooid. Zijn familie ziet het somber in: ‘We gaan hem verliezen, aan zelfmoord.’

Aflevering 9 – PAUL IS 6 MAANDEN CLEAN

Paul is 6 maanden clean. Toch lukt het gelukkig zijn nog niet echt. ‘Ik heb gewoon niet meer zo de kracht om me goed te voelen.’ Om positief te blijven zoekt hij zijn heil daarom in het sporten. En sociale contacten!

Aflevering 10 – PAUL IS JARIG!

‘Het is een hele bijzondere dag.’ Paul is jarig. En er zijn tot groot genoegen van Paul en zijn familie, veel vrienden naar zijn verjaardag gekomen. ‘Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld!’

Comments are closed.