Gijs in Tivoli (Support Andy Burrows)

28 March 2013

Op 28 maart verzorgde Pelvic Fins frontman Gijs het voorprogramma van Andy Burrows in een uitverkochte Tivoli Oudegracht.
Gijs Tivoli

Gijs van der Voort / Pelvic Fins – All Day Long (live @ Tivoli)

Gijs van der Voort / Pelvic Fins – Mr. Neighbor (live @ Tivoli)

Gijs van der Voort / Pelvic Fins – Dirty Ways (live @ Tivoli)

Concertverslag: Andy Burrows (muziek.nl)

(…) Hoe dan ook is het voor voorprogramma Pelvic Fins dé kans om in één klap meer luisteraars aan zich te binden.

De driekoppige formatie uit het Utrechtse is vanavond echter niet compleet. “Hallo, mijn naam is Gijs. Tot mijn verbazing sta ik hier in mijn eentje. Hopelijk kan ik jullie ook met een akoestische set vermaken”, kondigt een schuchtere jongeman zichzelf aan. In ieder geval voldoet hij aan het profiel van een doorsnee singer-songwriter: ludiek hoedje (met nog net geen veer), geruite blouse, felgekleurde broek en niet vergeten: een hoop sombere herfstliedjes. Kenmerkend is zijn zware stem, die normaliter niet gebruikelijk is voor het genre.

In Tivoli komt het desondanks behoorlijk tot zijn recht. Storend is alleen zijn Engelse uitspraak. Daar mag hij nog aan werken. Ook krijg je de indruk dat hij zich op sommige momenten inhoudt. En dat is niet nodig, want bijwijlen laat hij het achterste van zijn tong zien, stampvoet hij enthousiast op de maat van de muziek en lijkt hij zichzelf soms even compleet te verliezen. Zó wil de kijker het zien, een singer-songwriter die risico’s durft te nemen en ballen toont. Dat doet Gijs te weinig; hij speelt voor driekwart op safe. Werk aan de winkel dus!

Andy Burrows: donderdagavond 28 maart, Tivoli Utrecht
Geschreven door Sebastiaan Quekel
Bron: muziek.nl, 30 maart 2013

Een stralende Andy Burrows in Tivoli Oudegracht (musicspotter.net)

(…) “De frontman van de Utrechtse band Pelvic Fins, Gijs van der Voort, verzorgt het voorprogramma. Gepaard met slechts een akoestische gitaar weet Gijs met zijn liedjes een romantische sfeer neer te zetten. Helaas komt er veel rumoer uit de zaal, wat met name de luisteraars vooraan stoort. De reacties van het publiek zijn desondanks enthousiast. Pelvic Fins komt in mei met hun eerste EP genaamd ‘Kings Of Town’.” (…)

Bron: MusicSpotter.net
Door Karin Bijlsma on vrijdag, maart 29, 2013

Comments are closed.