Gijs & Dolf @ Harry Sacksioni’s Pulling the Stringsdag

19 September 2010

Op 19 september kregen Gijs en ik de mogelijkheid om vijf nummers te spelen tijdens de Pulling the Stringsdag, georganiseerd door gitaarvirtuoos Harry Sacksioni. Tijdens deze dag krijgen fans van Sacksioni de mogelijkheid een workshop te volgen, een mini-optreden te geven of gewoon naar de muziek te luisteren. In totaal waren ongeveer 150 leden van de fanclub aanwezig.

Wij hebben onder de noemer ‘jong talent’ een mini-optreden gegeven van ongeveer 20 min. We hebben All day long, Even with my hands, I’m allright en Come back to bed gespeeld.

Naar aanleiding van ons optreden schreef Harry later de volgende woorden:

“Daarna was het de beurt aan een duo: Gijs van der Voort samen met onze eigen Pulling the Strings medewerker Dolf de Meijer. Buiten het feit dat Gijs en Dolf heel goed gitaar spelen – van Dolf wisten we dat al, hij heeft al eerder op een PtS-dag opgetreden en Harry had hem als eerste gevraagd voor zijn City Talent Tour van twee seizoenen geleden – bleken deze twee muzikanten ook erg goed te kunnen zingen! De kleur van hun stem, met Gijs als leadzanger en Dolf de tweede stem, passen prachtig bij elkaar. Daarbij schrijft Gijs alle nummers zelf wat de authenticiteit zeer ten goede komt. Ook de intensiteit waarmee Gijs zijn composities zong had een groot effect op het publiek. Het repertoire dat ze speelden bestond uit een aantal balladachtige nummers en wat meer up tempo. Prachtig optreden!”


(Met dank aan Frans van Viegen en Inge van Engeland voor de foto’s!)


Comments are closed.