Gijs in de Telegraaf: ’Wittevrouwen, heerlijke wijk’

26 November 2014

In de rubriek Mijn Thuis gaan bekende inwoners van Utrecht en omgeving uitgebreid in op hun woonplaats; hun favoriete plekjes om te ontspannen of te winkelen, maar ook hun grootste ergernis. Deze week: zanger en gitarist, Gijs van der Voort, die op 7 december in TivoliVredenburg mee doet aan de Songbird Sessions. door René van Zwieten / Zaterdag 8 November 2014 – De Telegraaf

Ik woon hier omdat…?
„Wittevrouwen is een heerlijke wijk om te wonen. Rustig en gezellig. Met vijf minuten ben ik in Utrechtse centrum. Ik woon met drie vrienden in een herenhuis met een heerlijk dakterras.”

Mooiste herinnering?
„Ik hou van Utrecht, omdat ieder plekje in de stad een prachtige herinnering heeft. Heerlijke zomeravonden in het Griftpark of Lepelenburg met wijn, muziek en vrienden. Tot vroeg in de ochtend door de scheve straatjes dwalen op zoek naar kroegjes die nog open zijn. Of op een terras aan de gracht koffiedrinken in de zon. De mooiste herinnering was de albumpresentatie van mijn band Pelvic Fins in Tivoli Oudegracht.”

Favoriete plek?
„Met een kano door het water in prachtige natuurgebieden rond de stad varen. Je kunt in anderhalf uur naar pannenkoekenrestaurant Rhijnauwen kanoën. Halverwege zit ook een kersengaard met in het seizoen heerlijk fruit. In het gras liggen tussen de kersenbomen met een bak kersen is absoluut mijn favoriete plek. ”

Grootste ergernis?
„Utrecht is veel te leuk om ergernissen te bedenken. Maar als ik er toch eentje moet noemen: het kruispunt van de Maliebaan en de Burgemeester Reigerstraat. Als fietser sta je voor een rood stoplicht, terwijl voetgangers naast je mogen doorlopen. De politie deelt er doodleuk boetes uit aan fietsers die dan ook doorrijden. Een draak van een kruispunt.”

Droomhuis?
„Ik zou ook graag in zo’n leuk, klein arbeidershuisje willen wonen, zoals die op de Lange Nieuwstraat en in de Zeven Steegjes. Of een prachtig pand in het bruisende centrum aan de Oudegracht, maar dan moet het mij wel voor de wind gaan. Als ik dat zat ben, verhuis ik weer terug naar het rustige Wittevrouwen.”

Ideaal avondje uit?
„Een bezoekje aan verschillende kroegen in het centrum. We beginnen bij ’t Gras van de Buren om wat oude bekenden gedag te zeggen. Daarna via de Voortuin op de Voorstraat naar de leukste kroeg van Utrecht: Stathe. Echt een aanwinst voor de stad. Tegen de tijd dat je er daar uitgeveegd wordt, kun je aansluiten bij de beruchte naborrel van café de Flater aan de Oudegracht.”

Favoriete winkel?
„Voor al mijn muziekspullen ga ik naar Dirk Witte op de Amsterdamsestraatweg. Goeie spullen en fantastische service. Gasten die de tijd voor je nemen, niet pretentieus lopen te doen en je goed adviseren. Voor kleding ga ik naar de Square of de Quadrat in de Zadelstraat. Ik ben ook erg blij met de nieuwe H&M voor mannen op de Steenstraat.”

Ontspanning?
„Muziek maken! Ik heb vorige week voor mijn afstuderen een prachtige Gretsch van mijn ouders gekregen, mijn eerste elektrische gitaar. Nu lig ik dagenlang met mijn ogen dicht op de bank blues te spelen. Althans, dat probeer ik want elektrische gitaar is wel wat anders dan akoestisch.”

Favoriete café/restaurant?
„Dat is absoluut eetcafé Stathe aan de Rozenstraat. Niet alleen vanwege de live muziek, maar ook het eten is er heerlijk en ze hebben veel speciaalbieren. Ik kom er graag en veel. Zeker niet alleen vanwege de leuke meisjes achter de bar, maar omdat ik mij er thuis voel.”

Gijs in de Telegraaf: ’Wittevrouwen, heerlijke wijk’

Comments are closed.