3voor12/Utrecht Selecteert: Pelvic Fins

10 February 2013

Ondanks het feit dat er hard aan wordt gewerkt, is onze eerste EP nog niet uit. Dit weerhoudt 3voor12/Utrecht er echter niet van om ons te kiezen voor hun maandelijkse rubriek “3voor12 selecteert…“! Elke maand zet dit muzikale platform van de VPRO een band in het zonnetje, en deze maand zijn wij dus de gelukkigen. Dit houdt naar eigen zeggen in dat ze ons heel februari onder het vergrootglas zullen leggen met intervieuws, foto’s en filmpjes. Daarnaast schreven ze alvast een zeer lovend artikel over ons, wat je op hun website of hieronder kunt lezen. We zijn vereerd!

Over opgeruimde popliedjes die altijd al lijken te hebben bestaan

Redactie 3voor12/Utrecht 7 februari 2013

3voor12/Utrecht zoekt naar onterecht onbekend talent binnen de grenzen van de provincie Utrecht. We scharen ons deze maand achter Harry Sacksioni, want met opbeurende popliedjes die zo instant verslavend zijn als die van Pelvic Fins heeft deze band het predicaat 3voor12/Utrecht Selecteert met recht verdiend.

Pelvic Fins - 3 voor 12Enkele jaren geleden was de indiepopscene vergeven van beren. Grizzly Bear, Panda Bear, onze eigen Lost Bear, Minus The Bear, Polar Bear en Bear In Heaven; er kwam geen einde aan. De beren hebben anno 2013 aan populariteit ingeboet, maar het dier in het algemeen is onverminderd populair, zo leert een snelle blik op de luisterpaal. Frightened Rabbit, Ducktails, Hummingbird, Little Beast…. om nog maar te zwijgen van de dierentuin die Jacco Gardner in zijn albumhoes verstopt heeft. En net als we hier op de 3voor12/Utrecht-redactie luisteren naar Swim and Sleep (Like A Shark) van Unknown Mortal Orchestra, komt het bericht binnen dat Pelvic Fins de Selecteert van februari is. Pelvic Fins?

The paired pelvic fins are located ventrally below the pectoral fins. They are homologous to the hindlimbs of tetrapods. The pelvic fin assists the fish in going up or down through the water, turning sharply, and stopping quickly.

Wederom bedankt Wikipedia. Naast een handrem voor de vissen van deze wereld is Pelvic Fins niemand minder dan zanger/gitarist Gijs van der Voort, bassist Dolf de Meijer en drummer Bart van Westrop. De drie verstaan de kunst om op het eerste gehoor simpele maar toch slimme popliedjes te maken die bij een eerste luisterbeurt klinken of ze altijd hebben bestaan. De band klinkt daarbij opgewekt, zoals in ‘Kings of Town’ of melancholisch en opbeurend tegelijk in ‘All Day Long’. Van de liedjes is nog geen studioversie beschikbaar want aan de eerste EP wordt nog hard gewerkt. Tot die tijd moeten we het doen met een serie mooie videoshoots uit de oefenruimte in dB’s.

Meestergitarist Harry Sacksioni nodigde Pelvic Fins uit op zijn jaarlijkse fanclubdag en pinkt nog dagelijks een traantje weg, zo mooi was het. Nu moet de rest van Nederland nog om. De hele februarimaand gaat 3voor12/Utrecht je daarom volop kennis laten maken met deze band. We gaan ze interviewen, filmen, fotograferen, kortom, we leggen ze onder het vergrootglas.

En let op, donderdag 28 februari 2013 kan je Pelvic Fins van zeer dichtbij zien spelen. Want nergens zijn de optredens zo groots maar toch intiem als bij Club 3voor12/Utrecht in dB’s. Noteer die dag dus vast in je agenda zodat je Pelvic Fins en nog minimaal drie andere acts ontdekt die de moeite waard zijn. En ook deze 75e jubileum-editie is onbetaalbaar want gratis. Zien we je daar?

Te zien: Pelvic Fins treedt, naast anderen, op tijdens Club 3voor12/Utrecht, donderdag 28 februari 2013 @ dB’s

Comments are closed.