About – Pelvic Fins

Pelvic FinsPelvic Fins is een driekoppige formatie uit Utrecht en bestaat uit zanger/gitarist Gijs van der Voort, bassist Dolf de Meijer en drummer Bart van Westrop. De band wisselt vrolijke popnummers met een akoestische sound af met gevoelige singer-songwriter liedjes. Het donkere stemgeluid van frontman Gijs van der Voort, de melodische baslijnen van Dolf de Meijer en de stuwende percussie van Bart van Westrop die samenkomen in eigengeschreven composities geven de band een uniek, intiem geluid wat al een hoop harten in en rond Utrecht heeft veroverd.

In juni 2013 presenteerde Pelvic Fins hun debuut-EP ‘Kings of Town’ in een uitverkochte Spiegelbar van Tivoli Utrecht. Vlak daarna stonden ze voor de derde keer in de studio van 3FM.

Ook na het uitkomen van de EP bleef het goed gaan: de band stond in het voorprogramma van Krystl in de Tivoli en in het voorprogramma van Lisa Lois in de Effenaar. Momenteel zijn de Fins nog regelmatig live te zien en wordt er ondertussen gewerkt aan nieuw materiaal. De EP ‘Kings of Town’ is verkrijgbaar via Spotify, iTunes en is te bestellen via de website.

Historie

Hoewel Pelvic Fins in de huidige vorm het levenslicht zag in het najaar van 2011 beslaat het ontstaan van de band een veel groter tijdsbestek.

Gijs van der Voort

Gijs van der VoortFrontman Gijs van der Voort begon rond zijn vijftiende met zingen en gitaarspelen en schreef een jaar later zijn eerste liedjes. Deze bracht hij jarenlang met veel plezier in besloten kring en op kleine podia ten gehore. Begin 2010 won hij de Singer/Songwriter contest van Parnassos Utrecht. Vanaf 2007 was Gijs daarnaast ook zanger van een band waar ook Dolf de Meijer in speelde. Hoewel die band na enkele jaren weer uit elkaar viel bleef de samenwerking tussen Gijs en Dolf intact.

Dolf de Meijer

Dolf de MeijerDolf de Meijer heeft in verschillende bands gespeeld voordat Pelvic Fins in 2011 werd gevormd. Hoewel Dolf basgitaar speelt in Pelvic Fins, is hij begonnen als (niet onverdienstelijk) gitarist, wat hij onder andere heeft mogen laten horen als gastgitarist aan de zijde van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni tijdens diens City! Talent Tour. Als helft van het muzikaal duo Gijs & Dolf begeleidde hij Gijs op gitaar, basgitaar en met tweede stem. Gijs & Dolf hebben sinds 2009 gespeeld in café’s in en rond Utrecht, op feestjes en op verschillende radiostations. Het is echter pas sinds de komst van Bart van Westrop dat de band echt een eigen geluid heeft gevonden.

Bart van Westrop

Bart van WestropBart van Westrop heeft een jaar Slagwerk / Lichte Muziek gestudeerd aan het Conservatorium in Zwolle. Naast drum speelt hij ook gitaar en piano en schrijft en zingt hij eigen nummers en drumt hij in de bigband Jazzalike. Hiervoor heeft hij verschillende instrumenten gespeeld in uiteenlopende bands. Als frontman van de band Tot Sluit verzorgde hij in 2010 het UITlied in Utrecht. De focus ligt sinds eind 2011 echter ook voor Bart bij Pelvic Fins, waarbinnen hij vanwege zijn strakke slagwerk, theoretische kennis en songwriters-kwaliteiten een groot aandeel heeft in de sound van de band.

Kings of Town

Pelvic FinsSinds de drie heren de handen ineen hebben geslagen, gaat het hard. Zo stonden ze al driemaal in de studio van 3FM, speelden ze in de Utrechtse Stadsschouwburg en op het Bokbierfestival en verzorgden ze een aantal voorprogramma’s in de Tivoli.

In juni 2013 presenteerde Pelvic Fins hun debuut-EP ‘Kings of Town’ in een uitverkochte Spiegelbar van Tivoli Utrecht. Vlak daarna stonden ze voor de derde keer in de studio van 3FM. De EP ‘Kings of Town’ is verkrijgbaar via Spotify, iTunes en is te bestellen via de website

. Ook na het uitkomen van de EP bleef het goed gaan: de band stond in het voorprogramma van Krystl in de Tivoli, van Lisa Lois in de Effenaar en opende in dezelfde Effenaar ook voor Dotan.

Home

Pelvic Fins - HomeOp 1 juni 2014 presenteert de band hun nieuwe nummer ‘Home’. Dit nummer werd speciaal geschreven voor de documentaire ‘Paul’ die werd uitgezonden als onderdeel van BNN’s Spuiten en Slikken. In de documentaire wordt de 29-jarige Paul gevolgd die voor de achtste keer probeert af te kicken. Het nummer Home wordt gebruikt in de documentaire; beelden uit de documentaire zijn – samen met beelden uit de opnamestudio – verwerkt tot een videoclip.

Momenteel zijn de Fins regelmatig live te zien en wordt er ondertussen gewerkt aan nieuw materiaal.

Meer informatie, inclusief beeld en geluid, is te vinden op onze website, via Facebook en via Twitter.

Pelvic Fins:

Gijs van der Voort – Zang en gitaar
Dolf de Meijer – Basgitaar en backing vocals
Bart van Westrop – Drums en backing vocals

Pers / Technische info

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Pelvic Fins. Heb je meer informatie nodig, neem dan contact met ons op!


High quality download

Digitale versies van onze muziek in hoge kwaliteit (high kwality MP3, FLAC, ALAC, AAC, or Ogg Vorbis format) zijn beschikbaar op Bandcamp.